Vysoká kvalita jídel s možností výběru včetně jídel dietních je pro kategorii 4* Superior samozřejmostí. Snídaně a bohatá nabídka salátů během obědů a večeří se podávají formou švédských stolů. Nechte se hýčkat našimi profesionálními kuchaři, kteří pro Vás připravují pokrmy moderní evropské kuchyně a české speciality z těch nejlepších surovin. Krásná restaurace s terasou a výhledem přímo na lázeňskou zónu města je chloubou hotelu.
Během otevírací doby Lobby baru můžete využít příležitosti objednat si z nabídky našeho Room Service Menu a vybraný pokrm si poté vychutnat v soukromí a klidu Vašeho pokoje. Službu Room Service Vám nabízíme i během návštěvy našeho krytého bazénu a sauny.
Stravování je nedílnou součástí Vaší léčby, kdy základem je racionální, biologicky a energeticky vyvážená pestrá strava, kterou dokážeme individuálně přizpůsobit rozmanitým přáním našich hostů nejrůznějších národností.
K indikacím této diety patří gastritida, onemocnění jater, žlučníku, slinivky břišní či rekonvalescence po akutních infekcích a operacích, jejím cílem je pak zajištění vhodné výživy, současně rozumně stimulovat funkci tvorby sekretu žaludečního systému a normalizovat u trávicího traktu funkci motorickou. Vhodné pokrmy pro tuto dietu jsou připravovány vařením, v páře, pečením a zapékáním ve vodní lázni. Strava by měla být připravena doměkka, ovšem bez nestravitelných zbytků a tvrdých kůrek.
Vyloučeny jsou pokrmy špatně stravitelné, dále horké a studené pokrmy, rovněž pak výrazná pálivá koření. Doporučují se především potraviny jako tvaroh, sójová mouka, vaječný bílek, kvasnice, zelenina, pohanka, ovesné vločky, sýry nebo ryby jako sleď a treska. Živočišné oleje se nahrazují rostlinnými a samozřejmě se také pravidelně kontroluje i hladina krevního cholesterolu pacienta.
Vyváženou stravu označujeme jako tu, která obsahuje zdravou kombinaci potravin, dodávající člověku důležité výživové látky, karbohydráty, proteiny, vitamíny a minerály, vlákninu a omega-3 mastné kyseliny. Vyvážená dieta záleží na rozmanitosti a kvalitě potravin, které přijímáte. Dodržováním vyváženého stravovacího plánu se budete cítit plni energie a současně zminimalizujete výskyt a rozvoj mnohých zdravotních problémů. Rozložte si jednotlivá jídla do celého dne a co je velmi důležité, vylaďte svoji psychiku, protože právě naše emoce a pocity se významně podílejí na tom, zda se vrátíte ke starým zažitým stravovacím návykům či ne. Plánujte si všechna Vaše jídla a svačiny s časovým předstihem a odměnou Vám bude nový a zdravější život.
Základem zdravé redukční diety je dodržet doporučenou denní dávku příjmu bílkovin (tj. 1 g bílkovin na každý kilogram tělesné hmotnosti), samozřejmě s omezením přísunu cukrů a tuků. Zakázána jsou smažená jídla, dále cukr a sorbitol (náhražka cukru, která se využívá také v diabetických jídlech a dietách). Udržujte příjem kalorií na takové úrovni, kdy lze váhu udržet anebo snížit, v závislosti na Vašich cílech, protože právě příjem zdravé stravy spolu s vhodným tělesným cvičením by se měl stát Vaší každodenní součástí životního stylu a receptem na dlouhověkost. Sledujte počty kalorií na štítcích potravin, abyste získali přesný přehled o tom, kolik kalorií s každým pokrmem přijímáte. Berte hubnutí jako čas, kdy měníte svůj životní styl a vylučte přejídání, které dietu a sílu vůle činí efektivními jen na velmi krátkou dobu. Celý program doplňte vhodnou formu pohybu, vyhýbejte se stresu a nezapomeňte, že také spánek je velmi významná součást života, chcete-li i nadále zůstat štíhlí.
Hlavním cílem této diety je udržet hladinu krevního cukru co nejblíže normální a stejně tak i hladiny tuku a cholesterolu. Důležitá je vyvážená, ale pestrá strava, obsahující bílkoviny, nutné minerály a vitamíny. Dieta hraje nepostradatelnou roli v regulaci cukrovky, takže faktory jako jsou hmotnost, výška, věk, rozsah fyzické aktivity a samozřejmě i povahu diabetu bere pacientův ošetřující lékař velmi pečlivě v úvahu. Dodržování pravidel dietního režimu je nejzásadnější věcí, proto by měl léčící se pacient velmi striktně sledovat, co konzumuje, protože jen tak je schopen ve významné míře ovlivnit svůj zdravotní stav.